Den elektroniska cigaretten beskattas snart ?

Eftersom skatteintäkterna i samband med tobaksvaror minskar är uppmärksamheten inriktad på e-cigaretter och Aromer & Essenser, Capella Aromer, Flavourart Aromer, Nikotin, Nikotin salt, Vape moddar, Mekaniska Moddar, Reglerbara moddar, Squonks, RBA Coils

Meddelande till rökare. I måndags, januari 13, 2014, priset på paket cigaretter ökar med 20 cent och den rullande tobak, med 50 Cent. Och trots dessa nya ökningar kommer tobak att ge mindre pengar till staten i år. Bara för att försäljningen av cigaretter, cigarrer och rulltobak fortsätter att minska i Frankrike.

Resultat: år 2014 förväntas konsumtionsrättigheterna för dessa produkter tillhandahålla offentliga finanser, särskilt Social trygghet, den största mottagaren av dessa intäkter, 11 miljarder euro eller 131 miljoner mindre än år 2013.
Beskattade nikotin

Bercy säger att det är nöjd med denna förlust, “eftersom vi inte räknar med dessa skatter för att minska landets underskott och eftersom vinsten när det gäller hälsa och därmed offentliga utgifter också ska övervägas”, säger en källa. Ett argument att sätta i perspektiv eftersom, låt oss inte luras, nedgången i konsumtionen förklaras också av en ökning av inköp av smugglade cigaretter och vid gränserna. Och genom omvandling av vissa rökare till vaping med e-juice, e juice, ejuice, eller e-juice.
Den beskattade ecigarette?

Den elektroniska cigaretten har vinden i sina segel. Denna marknad växer med cirka 15% per månad. E-cigaretten stöder emellertid för närvarande en moms på 20 procent-som den traditionella cigaretten – men den omfattas inte av konsumtionstullar på tobak, vilket motsvarar 64,7 procent av försäljningspriset för ett paket.

För Professor Yves Martinet, ordförande i den nationella kommittén mot rökning (CNCT): “vi måste införa en mellanliggande beskattning på e-cigaretter, som skulle ta hänsyn till risken för hälsan hos användaren. Denna skatt måste vara högre än för vanliga produkter men lägre än för tobak”. Tanken skulle inte vara att “beskatta e-cigaretten, men nikotin den innehåller”, anger experten.
Bercy säger att det inte anser en skatt

CNCT kampanjer i denna riktning med Bercy. Och om Budgetministeriet säger att det inte “överväga en ny skatt på Atomic e-cigarett”, yrkesverksamma inom denna sektor är under inga illusioner :” vi förväntar oss en ökning av beskattningen i ett eller två år, vi har även budgeterat det i vår prognos till tre år, men dessa skatter måste förbli begränsade, för att inte förinta marknaden. Särskilt eftersom, om nikotin är en beroendeframkallande produkt, är det inte skadligt och detta måste göra skillnaden när det gäller beskattning”.

Som en påminnelse: tobaksmarknaden står för 14 miljarder euro, jämfört med för närvarande 200 miljoner för den elektroniska cigaretten. Det är uppenbart att höjda skatter på ecigarette inte kommer att kompensera för förlusten av skatteintäkter från tobaksvaror.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.