Vad gör en VPN kill switch göra?

Enkelt uttryckt dödar en VPN-killswitch din internetuppkoppling om den upptäcker att din VPN-anslutning har misslyckats. Det finns i allmänhet två typer av VPNS.se döda växlar.

10 Bästa VPN tjänsterna för Sverige 2022 – VPNS

Den första körs i VPN-klientappen på datorn, så om VPN-anslutningen misslyckas medan VPN-klientappen körs kan VPN-klientappen stänga av datorns eller den mobila enhetens internetanslutning. Men om din VPN-anslutning har misslyckats eftersom VPN-klientappen själv kraschade, då döda switch kanske inte fungerar, och din IP och data kan läcka ut på Internet.

Den andra typen av VPN kill switch är på operativsystemnivå. Dessa är vanligtvis system på drivrutinsnivå som kör om VPN-programmet körs eller inte. Som sådan ger de lite mer skydd för dina surfaktiviteter.

Med tanke på att så många VPN-produkter vi granskat i vår katalog stödja en kill switch, rekommenderar vi att välja en klient med en kill switch-funktion. Det kan finnas en liten irritation om du förlorar din anslutning, men det är mer än kompenseras i den extra säkerheten.

Källa: vpntjanst.se